Férjemmel és gyermekeimmel beleszerettünk egy kis zsákfaluba a Zemplén lábánál, ahonnan a mi utunk sem vitt tovább máshová. Úgy éreztük ide haza érkeztünk.

Az álmunk egy fenntartható, nyugodt élet kialakítása volt itt az elbűvölő Pányokon. Kis gazdaságunkban minden szükséges élelmiszert igyekszünk maguknak megtermelni, és elkészíteni. Saját sajtot, tejet, kenyeret és kenyérlángost, szörpöt készítünk, gyógynövényeket gyűjtünk a közeli lankákon. Az udvarban találkozhattok kecskékkel, tehenekkel, baromfiakkal, és nyulakkal is. Pányok környéke pedig mesés dimbes-dombos, ipari gazdálkodástól mentes környék, kristálytiszta levegővel.

Családommal arra a döntésre jutottunk, hogy szeretnénk átadni ezt a természetes lelassulást és nyugalmat másoknak is, akik a mindennapi mókuskerékből szeretnének egy kicsit kiszállni. Így hát Sándor gazda udvara megnyitotta kapuit a népi tradíciók, a hagyományos táplálkozás és a csodálatos magyar tájak iránt érdeklődők előtt.

Udvarunk teljesen interaktív. A hozzánk látogató úgy kapcsolódhat ki, hogy közben saját kezével próbálja ki azokat a módszereket, amit nagyszüleink, dédszüleink is használtak.

Szeretettel várunk tehát családokat, csoportokat, kicsiket és nagyokat Sándor gazda udvarába, ahol kipróbálhatjátok a tradicionális kemencés kenyérsütés folyamatát, a kenyérlángos készítést, megismerhetitek a gyógynövények varázslatos világát, megkóstolhatjátok saját sajtjainkat, tejünket, szörpjeinket és minden éppen termő szezonális gyümölcsöt.

Jelenleg két alap programunkra jelentkezhettek. Az egyik a kenyérsütés, ahol a nap végén mindenki a saját készítésű kenyerével térhet haza. A másik pedig a “kemencés hagyományos lakoma” nevezetű programunk, ahol kemencében sült finomságokat készítünk és fogyasztunk el közösen.

A járvány elmúltával, vagy addig is az üzleti céllal érkezők számára szálláslehetőség is adott udvarunkhoz közel.

Fontos, hogy nálunk nem találkozhattok cukrozott üdítőkkel és egészségtelen nassolni valókkal.

Weblapunk még most készül, így a közösségi oldalainkon tudjátok velünk felvenni a kapcsolatot, és további információt kérni a szolgáltatásokról.

Sándor gazda udvara vár Titeket szeretettel!